Min söndag, en småbarnsmammas start på dagen

Jag hade egentligen inte stora planer för söndagen och kanske var det just därför den faktiskt blev som den blev. 
 
Jag och Alexander började med standard söndagsnöjet, frukost! Fast oftast är det så att Alexander försöker få det undanstökat så fort som möjligt medan jag själv ska vara glad om jag får dricka en mun full kaffe som är någorlunda varm. Hur kan det bli så då undrar förstås ni? Jo tänk er att ni förbereder allt på bordet. Kaffet är upphällt och mackorna ska bredas. 
 
Då har ni en liten huligan bredvid som tar locket till smöret under tiden du brer hans macka, och bokstavligen slickar upp alla smörrester som locket har att bjuda på! 
 
Du tar locket ifrån honom och förklarar att så gör man förstås inte. Du hinner knappt lägga smörkniven innan han är i full gång med att bända upp leverpastejasken och försöka roffa åt sig en stor klump, vilket du faktiskt hinner att stoppa. 1-1 lika till mamma och Alexander😉
 
Därefter breder du hans macka med leverpastej så fort du kan för att han inte ska hinna klättra ner från stolen av tristess över att maten inte kommer fort nog. Till din frustration när han väl får sin macka ser du att det enda han vill åt är leverpastejen på mackan, och han lämnar resten som en torr klump efter sig. Du säger till Alexander några gånger att han får vänta med att gå ner, han är helt enkelt inte färdig än. Inte helt nöjd är han då. 
 
Du brer på lite mera leverpastej för att köpa lite tid till att hinna bre en egen macka. Äter din egen macka i all hast och inser att Alexander redan är halvvägs ner från stolen innan du ens hinner blinka och du ger helt enkelt upp tanken på en mysig frukoststund vid köksbordet. Du plockar in allt i kylen igen, tar ditt fesljumna kaffe och går in till Alexander i vardagsrummet där han redan är i fullt sjå med att slänga ner kuddarna från soffan för att åka kana. Väldigt nöjd med sig själv var han😊
 
Men vad gör egentligen allt detta? Jag har världens finaste kille. Han är så himla rolig, spontan, kärleksfull. En riktig glädjespridare. Och om kaffet är lite kallt på morgonen, so what? Han värmer hela mitt liv ändå! ❤ Men de där lyxiga frukostarna är numera ett minne blott på ett tag.
 
Så resten av dagen då? Jo jag har hunnit tvätta inför veckan, så nu har vi rena kläder för dagis och jobb. Sedan har jag bakat saffransbullar. OMG så goda! Och sedan har vi haft besök utav delar av min familj som kom över på fika😊 Vissa dagar flyter på med full fart och blir fyllda även fast de från början varit helt obokade. Detta var just en sådan dag. Här kommer lite bilder från dagen😊
 
Fina saffransbullar va? De var magiska! Jag gjorde om receptet lite grann och tog i lite mer ingredienser i fyllningen, så gott!! 
 
 
 
Det är något speciellt med juletid. Allt i hemmet känns så varmt. Bara en lite mer julig duk som saknas😉
 
 
Idag går jag in i vecka 32, kan ni fatta! 8 veckor kvar!!❤❤❤