Sammanfattning skuggbedömning i Flyinge 28/1-17

Om jag ska sammanfatta min lördag så säger jag såhär "Svårt med nivån på poäng och att även kunna vara givmild ibland"
 
Jag känner att jag kan bli lite principfast ibland i min bedömning och siffran kan ibland mer spegla bristerna än förtjänsterna. Ta tillexempel en mellantrav. Hästen travar för en 8a men formen är lite låg. Istället för att då dra ner till en 7a pga formen så kanske man ibland ska våga sätta den där 8an och bara kommentera med passa formen?
Att träna sig på att använda skalan kräver att man dömmer mycket och får se mycket. Båda bra och mindre bra programridningar. Men något som jag är glad över är att jag är jämn i min bedömning hela vägen genom ekipagen. Samma fel hos ekipagen genererar samma betyg och det är skönt att känna tycker jag. Jag är glad för att jag och domaren som dömde höll samma ekipage som etta. Skönt att få det som en lite bekräftelse på att man är på väg åt rätt håll i alla fall:)
 
Jag har gått igenom mina protokoll och jämfört med domarens siffror på både Lätt A och medelsvår C och på det mesta så stämmer det ju någorlunda men jag är generellt något strängare där något brister. Det är där mina principer spelar för stor roll tror jag och detta är definitivt något jag vill förändra. Jag ska fokusera på att kunna använda hela skalan bättre. Att sätta en 8a är egentligen inget konstigt, det finns ju fortfarande 2 betyg kvar till det perfekta:)
 
Jag lärde mig enormt mycket av denna dagen och jag vill tacka Flyinge Hästsportklubb för att ni gjorde det möjligt för oss tre blivande domare att genomföra detta.
Jag ser redan fram emot nästa tillfälle:)
 
 

Babyshower idag😊

Idag höll vi babyshower för en av mina bästa vänner som snart ska få en liten flicka.
 
Det blev riktigt lyckat och jag hade redan överlämnat min present så nu fick det bli en liten bonus😁Hon fick låna min badbalja som vi bestämt sen innan och så köpte jag en Body och strumpor till henne😊söta va?
Badbaljan fick bli dekorerad med sidenband och ballonger 😂
 

Första skuggbedömningen imorgon i Flyinge!

Imorgon tar vi upp plugget på riktigt igen. Dressyrbedömning i Flyinges fina Craafordhall, check på den😁
 
Jag kommer skuggbedömma lätt A:3 och agera skrivare åt min domarkollega i Msv C:1. En lång och kall, men rolig dag har vi framför oss. Just nu sitter jag och pluggar in lätt A:3an. Bedömningsgrupperna ska gå som ett rinnande vatten. Det underlättar både för mig och den som är skrivare😊. Håll tummarna för mig är ni snälla❤
 
 
Visa fler inlägg