Glöm inte vilka klasskombinationer som är tillåtna!

När man är aktiv på tävlingar och gärna kollar resultat på Equipe (och dessutom är blivande domare och pluggar TR för fullt) så uppmärksammar man att det tyvärr finns en del ekipage som inte startar i rätt klasskombinationer.
 
Det tror jag är helt och hållet brist på kunskap från ryttarnas sida och inte ofta något de gör medvetet. Det förekommer mera i de lägre klasserna där ryttare oftare har mindre rutin.
Så därför tänkte jag dela med mig av vad som egentligen gäller och hoppas att budskapet når fram. Det du riskerar är nämligen att du blir avstängd från den sista otillåtna klassen du startar. Tillexempel, om du startar först en lätt B och sedan en medelsvår C under samma meeting så blir du avstängd från medelsvår C. Du blir även av med dina eventuella priser.
 
Följande klasskombinationer är tillåtna under ett meeting eller under en tävlingsdag på en dressyrtävling (gäller även Kurklasser):
 
  •  Lätt C, Lätt B och Lätt A eller
  • Lätt A, Msv C och Msv B eller
  • Msv B och Msv A eller
  • Msv A, FEI:S Intermediaire I, FEI:s Intermediaire A, FEI:s Intermediaire B och Intermediaire I B eller
  • FEI:S Intermediaire I, FEI:s Intermediaire A, FEI:s Intermediaire B, Intermediaire I B och FEI:S Intermediaire II eller
  • FEI:s Intermediaire A, FEI:s Intermediaire B, Intermediaire I B och FEI:S Intermediaire II, FEI:s Grand Prix och FEI:s Grand Prix Special.
Lycka till alla som tävlar i helgen! Jag är inte alls avis ;)
 
 
#1 - - Anna :

Tycker även man ser ekipage som startar msvb utan att vara kvalade. Detta måste väl uppmärksammas när resultaten skickas in till förbundet. Antar att det finns någon maskinell kontroll av resultaten

Svar: Jasså det med? Ja det finns kanske några som ansökt om dispens men säkert andra som startar okvalificerade😞
csdressage.blogg.se