Roligt med framsteg som man bidrar till

Igår höll jag träning för Sanna som jag hunnit hjälpa några gånger nu😊. Så HIMLA kul! På en vecka har detta ekipage utvecklats i rekordfart. 
 
Från att ha galopperat något i framvikt och där hästen saknat lite bärighet (då galoppen är relativt stor har hon inte riktigt orkat med sin kropp helt enkelt) så har galoppen nästan blivit bättre än traven just för tillfället. Allt genom enkla medel som gör Sannas inverkan bättre och där jag försöker hjälpa henne att stärka hennes häst genom olika övningar. Typiska övningar har varit mycket övergångar mellan trav och galopp. Detta stärker bärigheten och får hästen att vinkla sina bakben och träda mer in under sig, så länge man gör dem på rätt sätt. Detta har gjort att Sanna kan inverka tydligare med mer precision och hästen svarar bättre och snabbare på hennes hjälper. Träningen har gått bättre för varje gång hela tiden men denna gången var det på en helt ny nivå. Fantastiskt att en vecka kan göra så stor skillnad och såklart väldigt skoj för mig att kunna hjälpa.
När ens elever lyckas att prestera och utvecklas så är det minst lika roligt som när man lyckas med det konststycket själv. 
 
 
#1 - - Sanna:

Ååååh vad roligt att se! Jag har inte läst din blogg på ett tag men blev superpepp nu är jag läste detta. :D Tack för hejaropen, det känns super. <3 (PS: säker på att du inte är sugen på att flytta till Småland....? ;) )

Svar: Naaw😊 njaaa besöka Småland är nog vad jag kan bidra med 😂
csdressage.blogg.se